Mancarica de linte cu ciuperci si quinoa

Reteta Mancarica de linte cu ciuperci si quinoa
Este o mancare simpla la prima vedere dar foarte complexa la nivelul papilelor gustative si pe langa toate acestea este consistenta, plina de savoare, nutrienti si ne face postul mai usor.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 300 ml de vin alb sec sau demisec
- 250 g linte verde sau rosie
- 100 g quinoa
- 4 linguri ulei de masline
- 4 linguri ulei de arahide sau puteti folosi tot cel de masline
- 3 catei de usturoi
- 2 cepe rosii
- 2 morcovi medii
- 2 foi de dafin
- 2 linguri de cimbru uscat
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- jumatate de telina
- condimente uscate: sare de mare, piper, busuioc.

Mod de preparare:
Inainte de toate se pune lintea la inmuiat 2-3 ore. Intr-un tuci se pun 4 linguri de ulei de masline la incins, se pune ceapa rosie taiata julien, telina si morcovul data prin razatoarea mare si se lasa la calit 5 minute dupa care se pune lintea si quinoa lasand totul acoperit timp de 2 minute. Dupa cele 2 minute se pune 250 ml de apa calda, vinul alb, sarea, piperul, busuiocul, cimbrul, dafinul, usturoiul taiat cubulete si se lasa la fiert in jur de 30 de minute pana cand se inmoaie lintea. Separat intr-o tigaie se pune la incins uleiul de arahide si se calesc ciupercile timp de 10 minute dupa care se da deoparte si se pune jumatate din patrunjelul si mararul tocat marunt (restul se foloseste la servire). Lintea se serveste impreuna cu ciupercile, cu putin patrunjel si marar tocat marunt. Pofta buna!

Comentarii