Budinca din pere si afine

Reteta Budinca din pere si afine
O budinca revigoranta care va va binedispune si in acelasi timp este un desert detoxifiant si ajuta digestia datorita continutului bogat de vitamine, minerale si fibre...
Ingrediente:
- 150 g afine
- 50 g fulgi de ovaz
- 2 pere medii
- 2 linguri de migdale macinate
- 2 linguri de seminte de dovleac
- 2 linguri de ulei de cocos/unt de cocos
- 1 lingura de indulcitor natural xylitol pudra
- 1 lingurita rasa de ghimbir macinat
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- apa cat cuprinde.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pun afinele, perele taiate in jumatati, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana devin moi, amestecand din cand in cand, daca incep sa se lipeasca de fundul oalei mai puneti apa. Apoi adaugati ghimbirul si scortisoara lasand inca un minut. Separat intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se pune indulcitorul, fulgii de ovaz devin crocanti apoi se adauga semintele de dovleac si si migdalele macinate pentru 2 minute dupa care se da deoparte. Frcutele fierte se servesc cu aceasta pasta. Pofta buna!

Comentarii