Iaurt de casa facut la masina

Reteta Iaurt de casa facut la masina
Ingrediente:
- 1 litru de lapte gras sau cu 2 % grasime
- 1 lingura de iaurt de cultura (probiotic) sau simplu
- 1 termometru digital de bucatarie
- 7 borcane de sticla cu capac (potrivit unui aparat de facut iaurt Team Ym2 G).

Mod de preparare:
Se incalzeste laptele intr-o cratita la foc mediu pana cand apar bule. Se ia vasul de pe foc si se introduce un termometru digital de bucatarie. Cand temperatura ajunge la 43-46 de grade se pune iaurtul de cultura intr-unul din borcane, se adauga putin lapte si se amesteca bine dupa care se toarna continutul inapoi in cratita, putin cate putin si se amesteca bine. Se umplu cele 7 borcane, se acopera cu capacele si se introduc in masina de facut iaurt ( care este de fapt un incalzitor cu temperatura controlata) si se urmeaza instructiunile de preparare. Dureaza de la 6 pana la 10 ore in functie de acreala si consistenta dorite. Cand iaurtul este gata, se racesc borcanele lasandu-le cateva ore la frigider inainte de a fi servit iaurtul. Iaurtul poate fi pastrat in frigider cel mult 2 saptamani.

Comentarii

LILIANA a spus…
la fel fac si eu cu specificatia ca nu AM APARAT CI PUR SI SIMPLU LAS LA TEMPERATURA CAMEREI SI IESE SUPER DAR NUMAI CU LAPTE DE LA TARANI
Desisalva a spus…
Am pus pe site ambele variante de reteta pentru iaurt de casa, atat cu masina cat si fara masina:)