Sticksuri de dovlecei cu sos tzatziki

Reteta Sticksuri de dovlecei cu sos tzatziki
Ingrediente:
- 100 g faina de orez
- 75 g branza topita rasa de la Hochland
- 2 dovlecei de marime medie
- 2 oua
- condimente uscate: sare de mare, piper.
Pentru sos:
- 150 g iaurt grecesc 2% grasime
- 5 catei de usturoi
- 1 castravete
- condimente uscate: piper, busuioc, marar (uscat sau verde).
Mod de preparare:
Se spala bine dovleceii si se taie bastonase. Intr-un bol se bat ouale bine, se adauga sarea si piperul. Separat se amesteca faina de orez cu branza rasa. Se unge o tava cu unt, se pune hartie de copt  dupa care se unge si aceasta cu putin unt. Se dau bastonasele de dovlecei prin ou, apoi prin amestecul de faina si branza rasa, apoi se pun in tava. Se dava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Intre timp se face sosul: se da castravetele prin razatoarea mare, se scurge bine de zeama, pe care o puteti bea, se amesteca cu iaurtul grecesc la care se adauga condimentele uscate si cateii de usturoi pisat. Sticksurile de dovlecei se servesc ca atare alaturi de sosul tzatziki. Pofta buna!

Comentarii