Supa de pipote cu dovlecei

Reteta Supa de pipote cu dovlecei
Pipotele sunt printre preferatele mele, atat in supe, ciorbe, racituri dar si in omleta merge cu sos de usturoi si mamaliga si ma gandeam ca ar merge facut si un fel de toba de pui la care sa fie adaugat si pipote pe langa carne (in viitor ma gandesc sa fac o astfel de toba, cu siguranta va fi buna). Supa este delicioasa, usoara si merge perfect cu castraveti murati de vara.
Ingrediente:
- 500 g pipote (inimi+ranze)
- 5 catei de usturoi
- 2 dovlecei de marime medie
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 ardei Bianca
- 2 cartofi
- 2 rosii
- 2 foi de dafin
- 1 lingura de bulion
- 1 ceapa rosie
- jumatate de legatura de patrunjel
- jumatate de legatura de marar
- condimente uscate: busuioc, piper, ienibahar si sare de mare.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incinsa se pune putin ulei si se calesc pentru 4 minute pipotele dupa care se pun la fiert impreuna cu cartofii intr-un litru de apa la care se adauga si uleiul de masline. Dupa ce pipotele s-au fiert se pun dovleceii taiati in cubulete mai mari, ceapa taiata julien, ardeii taiati fasii in jumatate si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Apoi se scot cartofii, se paseaza si se pun la loc in oala dupa care se pun rosiile taiate cubulete, bulionul, cateii de usturoi tocat cubulete mici, condimentele uscate si dafinul. Se mai lasa pe foc timp de 6 minute dupa care se da deoparte si se presara verdeata. Pofta buna!

Comentarii