Paste tricolore din gris dur cu ton



Reteta Paste tricolore din gris dur cu ton
Ingrediente:
-          500 g paste tricolore din griş dur cu busuioc si pudra de sfecla rosie (fusilli tricolore, pe care      le-am cumparat de la Lidl)
-          400 ml rosii pasate
-          200 ml sos de ardei rosu (ardei rosii dati prin masina de tocat carne)
-      8 catei de usturoi
-      2 linguri ulei de arahide
-          2 conserve de ton in suc propriu
-          2 cepe rosii
-          2 foi de dafin
-          jumatate de legatura de patrunjel
-          sucul de la o jumatate de lamaie
-          condimente uscate: piper, busuioc, marar, cimbru, oregano.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie antiaderenta se pun 2 linguri de ulei de arahide apoi se pune ceapa la calit pentru 2 minute dupa care se stinge cu 150 ml de apa. Se pun cateii de usturoi taiati cubulete, sosul de ardei, foile de dafin si condimentele uscate, ce se lasa sa fiarba cu capac pentru inca 5 minute. Intre timp, separat se pun la fiert pastele tricolore in apa cu putina sare de mare timp de 14 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute se pune tonul scurs de zeama, rosiile pasate si zeama de lamaie ce se mai lasa la fiert inca 3 minute dupa care se ia de pe foc, se pune patrunjelul tocat si gata. Sosul se serveste cald cu pastele tricolore. Daca vreti sa simtiti mai mult sos folositi doar 250 g de paste. Pofta buna!

Comentarii