Aluat din branza de vaci si ulei

Dupa reteta de baza pentru aluatul din branza de vaci si ulei puteti face multe bunatati, se pot prepara fara dificultate multe prajituri delicioase pe care le puteti servi nu doar la cafea ci si ca desert, de exemplu puteti prepara:
- tort de caise
- prajitura "Intepatura albinei"
- tort de merisoare
- tort de afine
- coronita pentru micul dejun
- chifle de duminica.
Ingrediente:
- 200 g faina
- 100 g branza de vaci slaba
- 80 g zahar de trestie brut
- 4 linguri de ulei
- 3 lingurite praf de copt
- 2 lingurite de zahar vanilat
- 1 ou
- 1 varf de cutit de sare.

Mod de preparare:
Se amesteca branza de vaci cu uleiul, zaharul brut de trestie, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca praful de copt cu faina si apoi se adauga la amestecul din branza de vaci. Se framanta bine dar nu prea mult, deoarece aluatul devine lipicios iar in functie de compozitia branzei se mai poate adauga faina. Aluatul se imparte in 4 portii, se pune in pungi de plastic si se lasa la congelator pana veti avea nevoie. Aluatul se pastreaza la congelator timp de 3 luni. Pentru a-l coace, se lasa la decongelat in frigider 4-5 ore iar apoi se prelucreaza ca un aluat proaspat.

Comentarii