Budinca de broccoli si conopida cu ficatei de pui

Reteta Budinca de broccoli si conopida cu ficatei de pui
Este o reteta extrem de simpla, rapid de facut si foarte delicioasa. Nu este o reteta extravaganta sau complicata dar nu m-am putut abtine sa nu o postez;))...
Ingrediente:
- 500 g ficatei de pui
- 250 g broccoli proaspat sau congelat
- 250 g conopida proaspata sau congelata
- 100 ml vin alb demisec
- 50 g parmezan ras/branza italieneasca pentru paste de la Napolact sau mai mult daca doriti
- 8 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei de susan.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pun la fiert pentru cateva minute cat sa se inmoaie putin conopida impreuna cu broccoli. Separat intr-o tigaie antiaderenta (eu folosesc de la Delimano) bine incinsa se pun unul cate unul ficateii bine spalati, apoi se toarna rapid o ceasca de apa, vinul alb si uleiul de susan. Se lasa sa fiarba cu capac pana scade lichidul la jumatate apoi se introc si pe cealalta parte si se lase pana scade lichidul. Dupa ce s-au fiert legumele, se paseaza bine se amesteca cu cateii de usturoi pisat si cu parmezanul. Ficateii se servesc impreuna cu budinca calda (mai degraba este un piure si se poate adauga in plus si spanac). Pofta buna! (puteti folosi si mai putin usturoi dar eu am folosit mai mult pentru ca sunt racita si imi prinde bine si chiar daca nu eram tot la fel de mult foloseam pentru ca imi place foarte mult)

Comentarii