Tărâțe de grâu - beneficii

Tărâțele de grâu sunt o sursă importantă de fibre, vitaminele B, E și A, micro și macroelemente necesare sănătății organismului. Tărâțele de grâu au proprietăți emoliente, nutritive, remineralizante, tonice și de reglare a digestiei. In plus, nu au nici o contraindicație, putând fi consumate de oricine și la orice vârsta, chiar și de către copii.
Cu cat sunt mai bine mărunțite, cu atât se asimilează mai repede. Tărâțele de grâu sunt foarte bune daca te-ai hotărât sa ții o cura de slăbire, pentru ca scad pofta de mâncare și stimulează digestia. Ia câte două lingurițe înainte de masă, amestecate cu o ceașcă de iaurt, lapte bătut sau sana, până ce obții un fel de pasta.
Au însă și alte beneficii.
Consuma zilnic o lingură cu tărâțe de grâu amestecate cu miere și cu apa plata.
Bune pentru: combaterea obezitatii, in tratamentul unor boli de piele, in lipsa de magneziu și calciu, constipatie, litiza biliara, oboseala cronica și chiar pentru imbunatatirea calitatii vietii bolnavilor de cancer.


Dimineata, cu o ora inainte de a lua micul dejun bea o cana cu apa in care ai pus la macerat de cu seara o lingura cu tărâțe.
Bune pentru: detoxificarea organismului, efectul fiind vitaminizant și remineralizant.

Poți face bai sau pune comprese cu tărâțe de grau. Iata cum: le pui in saculeti din panza și aplici local, sub forma de comprese calde. Bune pentru: tratarea unor afectiuni ale pielii sau pentru dureri ale muschilor și oaselor.

Comentarii