Fructele, legumele, ierburile si condimentele pot fi remedii incalzitoare, capabile sa stimuleze circulatia sangelui in organism si sa dilate vasele de sange astfel incat caldura sa ajunga la extremitatile reci. Trebuie numai sa gusti cateva dintre aceste remedii, sa experimentezi senzatia de fierbinte pe limba si apoi acel sentiment de caldura in stomac, pentru a sti ca ghimbirul, usturoiul, ceapa, prazul si ardeiul iute sunt cele mai indicate pentru zilele reci de iarna. Iata cateva bauturi de iarna ce ne incalzesc atat sufletul cat si trupul:
Sirop de lamaie verde si ardei iute
- ardeiul iute este un stimulent important pentru iarna, pentru circulatia sanguina, pentru incalzirea persoanelor infrigurate si pentru indepartarea tristetii.
Ingrediente:
- 1 kg zahar brut de trestie
- 600 ml suc de lamaie verde
- 600 ml apa
- 1 albus de ou
- 1 lingura de ardei iute (chili).
Mod de preparare:
Se amesteca apa, zaharul si albusul de ou, se da intr-un clocot si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa sa fiarba incet timp de 1 minut. Dupa care se adauga ardeiul iute, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Siropul se pastreaza in sticle bine sigilate. Se folosesc 2 linguri la o ceasca de apa fiarta.
Cordial medieval de ghimbir
- aceasta bautura stimuleaza inima, circulatia, ajutandu-ne sa ne incalzim pana la varful picioarelor.
Ingrediente:
- 600 ml bautura de ghimbir (aceasta bautura o puteti bea si ca atare pentru a va putea incalzi iar reteta o gasiti aici )
- 100 g curmale uscate
- 4 cuisoare
- 3 felii de ghimbir
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingurita suc de lamaie
- jumatate de lingurita nucsoara macinata.
Mod de preparare:
Se fierb curmalele pana ce se inmoaie, in apa cat sa le acopere apoi se paseaza cu blenderul pana ce devin o pasta fina. Se pune din nou pe foc, se adauga bautura de ghimbir, se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, dupa care se adauga sucul de lamaie si se da deoparte. Se strecoara si se bea o ceasca fierbinte atunci cand simtiti nevoia.
Lapte cu ciocolata si scortisoara
- o bautura delicioasa, preferata mea pe timp de iarna.
Ingrediente:
- 200 ml lapte cald
- 4 cubulete de ciocolata 85 % cacao sau 1 lingura rasa de cacao/pudra de roscove
- 1 lingura de ovaz lasat la inmuiat in apa rece
- 1 lingurita rasa de scortisoara
- 1 banana mica.
Mod de preparare:
Se lasa sa se topeasca cubuletele de ciocolata in laptele cald, apoi se pun in blender toate ingredientele, pana se omogenizeaza. Se serveste imediat.
Sirop de lamaie verde si ardei iute
- ardeiul iute este un stimulent important pentru iarna, pentru circulatia sanguina, pentru incalzirea persoanelor infrigurate si pentru indepartarea tristetii.
Ingrediente:
- 1 kg zahar brut de trestie
- 600 ml suc de lamaie verde
- 600 ml apa
- 1 albus de ou
- 1 lingura de ardei iute (chili).
Mod de preparare:
Se amesteca apa, zaharul si albusul de ou, se da intr-un clocot si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa sa fiarba incet timp de 1 minut. Dupa care se adauga ardeiul iute, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Siropul se pastreaza in sticle bine sigilate. Se folosesc 2 linguri la o ceasca de apa fiarta.
Cordial medieval de ghimbir
- aceasta bautura stimuleaza inima, circulatia, ajutandu-ne sa ne incalzim pana la varful picioarelor.
Ingrediente:
- 600 ml bautura de ghimbir (aceasta bautura o puteti bea si ca atare pentru a va putea incalzi iar reteta o gasiti aici )
- 100 g curmale uscate
- 4 cuisoare
- 3 felii de ghimbir
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingurita suc de lamaie
- jumatate de lingurita nucsoara macinata.
Mod de preparare:
Se fierb curmalele pana ce se inmoaie, in apa cat sa le acopere apoi se paseaza cu blenderul pana ce devin o pasta fina. Se pune din nou pe foc, se adauga bautura de ghimbir, se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, dupa care se adauga sucul de lamaie si se da deoparte. Se strecoara si se bea o ceasca fierbinte atunci cand simtiti nevoia.
Lapte cu ciocolata si scortisoara
- o bautura delicioasa, preferata mea pe timp de iarna.
Ingrediente:
- 200 ml lapte cald
- 4 cubulete de ciocolata 85 % cacao sau 1 lingura rasa de cacao/pudra de roscove
- 1 lingura de ovaz lasat la inmuiat in apa rece
- 1 lingurita rasa de scortisoara
- 1 banana mica.
Mod de preparare:
Se lasa sa se topeasca cubuletele de ciocolata in laptele cald, apoi se pun in blender toate ingredientele, pana se omogenizeaza. Se serveste imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu