Branza de migdale si branza dulce de nuci

In curand incepe postul, si deja trebuie sa ne gandim la meniuri cat mai variate si delicioase pe care sa le savuram in fiecare zi a postului. Postul reprezinta o etapa de curatare a sufletului si eliberarea de pacate dar poate fi si o etapa de detoxifiere a organismului. Va prezint doua tipuri de branza de post, nu la fel ca cele de vaci dar gustoase cu siguranta. Lactatele sunt preferatele mele si nu as putea renunta la ele sau sa le inlocuiesc definitiv cu altceva, dar din cand in cand trebuie sa apelam si la bucataria bazata pe cruditati ce contine numai alimente "vii", pentru ca acestea:
- imbunatatesc vederea
- reduc colesterolul
- imbunatatesc capacitatea de concentrare
- ne face tenul mai stralucitor, mai tanar, stralucitor, catifelat si un par frumos
- ne ajuta sa ne mentinem longevitatea
- ne ajuta sa ne stabilizam emotiile si starile sufletesti
- revitalizeaza organele suprasolicitate
- ne umple de putere si vitalitate, si multe alte beneficii pe care le vom observa zi dupa zi.
Aceste retete au efect natural de alcanizare, sunt foarte aromate, pot fi folosite la cele mai variate retete si feluri de mancare si tin 5 zile la frigider. In plus pentru a le prepara nu aveti nevoie decat de un blender puternic.
Branza de migdale
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece
- 2 cesti de migdale inmuiate in apa timp de 8 ore
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de chili
- 1 lingura de sare himalayana
- jumatate de ceasca de apa
- zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se spala si se scurg migdalele, apoi se pun toate ingredientele in blender, adaugand la final migdalele, si se amesteca bine pana se obtine o pasta.

Branza dulce
Ingrediente:
- 2 cesti seminte de pin (caju ori puteti folosi nuci macadamia dar trebuie sa adaugati si 2 linguri de ulei de masline daca faceti aceasta alegere)
- 2 linguri sirop/nectar de agave
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie
- 1 lingurita sare de mare
- jumatate de ceasca apa de nuca de cocos
- zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele in blender, se amesteca bine pana cand devine o pasta cremoasa

Comentarii