Comprese si cataplasme cu legume

Aceste remedii sunt usor de preparat, la indemana oricui, deloc costisitoare si foarte eficiente daca sunt folosite in mod regulat.
1. Comprese cu cartofi pentru pungile de sub ochi
- 1 cartof crud
- 1 lingurita branza de vaci.
Se da cartoful prin razatoarea mica si se amesteca cu branza. Se intinde un strat de compozitie, cu sau fara panza, pe pungile de sub ochi si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Apoi se indeparteaza cu apa calduta, iar pungile de sub ochi se vor micsora treptat daca folositi regulat acest leac.
2. Comprese cu cartofi impotriva durerilor articulatiilor
- 1 cartof crud
- 1 lingura de miere poliflora.
Se da cartoful prin razatoarea mica si se amesteca cu mierea. Se intinde compozitia pe un tifon si se inveleste cu el incheieturile dureroase. Compresa se pune seara si se indeparteaza doar a doua zi dimineata.
3. Comprese cu otet bune pentru inima
Atunci cand nu aveti aer suficient si nu puteti respira normal, puneti comprese cu otet. Se toarna putin otet intr-un castron cu putina apa calduta, se inmoaie un prosop, se stoarce si se aplica pe piept, astfel incat sa ajunga cel putin pana la clavicula si la artera carotida.
4. Felii de cartofi cruzi impotriva durerilor de cap si a migrenelor
Se taie cartofii felii foarte subtiri si se aplica, exact ca o masca, pe frunte si pe zona sinusurilor nazale. Se lasa acolo pana cedeaza durerile. In paralel se ia intern si argila, se tin bastonase de argila in gura, pana se dizolva.
5. Cataplasma cu cartofi contra tusei
Cataplasmele aplicate pe piept sunt foarte bune impotriva tusei. Se curata cartofii, se taie in patru si se fierb. Dupa care se paseaza cat sunt inca fierbinti, se intind pe o bucata de tifon/panza si se aplica pe piept, cat ma calzi, dar sa nu fie prea fierbinti, ca sa nu arda pielea. Cataplasma se aplica seara inainte de culcare si se indeparteaza cand e calduta, aproape de racire.
6. Cataplasma cu cartofi pentru rinichi
Se fierb cartofii in coaja, se paseaza, se intind pe o panza si se aplica exact la nivelul rinichilor. Trebuie sa stati in pat, asezati cu cataplasma si pentru a nu uda patul, se pune peste o folie. Cataplasma se lasa sa actioneze toata noaptea.
7. Cataplasma cu frunze de gulii impotriva problemelor articulare
Se strivesc 5 frunze de gulii cu un sucitor sau cu o sticla curata, se pun pe incheietura dureroasa, si se fixeaza cu un tifon. Dupa cateva ore, procedura se poate repeta, la nevoie, de cateva ori la rand.
8. Cataplasma cu hrean pentru raceli, bronsita, astm si angina
- hrean proaspat
- branza de vaci.
Se incalzeste branza pe baie de aburi, se intinde pe un servet curat, iar deasupra se rade o radacina mica de hrean prin razatoarea mica. Se indoaie servetul, astfel incat hreanul sa nu atinga direct pielea. Cataplasma se aplica pe gat sau pe piept si se lasa de seara pana dimineata.

Comentarii