Mancarica de mazare, linte si pipote

Reteta Mancarica de mazare, linte si pipote
Ingrediente:
- 800 g mazare fiarta
- 500 g pipote (inimi+ranze)
- 150 g linte
- 3 linguri ulei de masline
- 2 gogosari 
- 2 cepe rosii
- 2 foi de dafin
- 2 linguri faina de ovaz sau 1 cartof fiert in coaja (pentru a da consistenta mancarii)
- 1 morcov
- 1 rosie
- 1 lingura de bulion
- 1 lingura de mirodenia
- condimente: sare de mare, piper, busuioc, marar.

Mod de preparare:
Se curata pipotele si inimile, se spala bine, se pun la prajit pentru 5 minute, se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper. Apoi se pune peste pipote 1,5 l de apa calda amestecata cu mirodenia, se lasa sa fiarba dupa care se adauga ceapa taiata cubulete, morcovul dat prin razatoarea mare, gogosarii taiati cubulete si lintea care a fost lasata la inmuiat 10 minute, si se mai lasa la fiert 20 de minute. Dupa care se adauga mazarea, rosia taiata cubulete, se mai lasa la fiert inca 10 minute apoi se adauga bulionul iar spre final se adauga faina de ovaz sau un cartof fiert si pasat, dafin si condimentele uscate. Se mai lasa la fiert inca putin, cat sa se lege totul apoi se da deoparte. Aceasta mancarica poate fi si de post, renuntand usor la pipote. Aceasta mancarica se poate servi simpla sau cu muraturi. Pofta buna!

Comentarii