Somon cu salata de mozzarella, pasta de legume si ou benedict

Reteta Somon cu salata de mozzarella, pasta de legume si ou benedict
Ingrediente:
- 150 g somon afumat
- 125 g mozzarella
- 1 mana de salata insalatina
- 1 morcov mic
- 1 rosie mare
- 1 lingura ulei de susan
- 1 ou eco
- jumatate de avocado copt
- jumatate de ceapa rosie.

Mod de preparare:
Se spala salata bine, se lasa la uscat pe niste servetele, se curata ceapa si se taie julien, rosia se taie in 4 bucati, la fel si morcovul iar avocado se curata de coaja si se taie in 4 bucati. In blender se pune rosia, morcovul, avocado, uleiul de susan si se amesteca pana se obtine o crema fina. Separat se face oul benedict: se pune o canita cu apa pe jumatate, o jumatate de lingurita cu otet de mere iar cand incepe sa fiarba se adauga oul si se lasa pana se ridica o spuma deasupra, apoi se da deoparte, se mai lasa 1 minut in apa fiarta dupa care se scurge apa si se scoate oul. Intr-un bol se amesteca bine salata cu oul benedict, somonul taiat fasii, ceapa rosie si pasta de legume. Salata se mananca cu mozzarella si paine de secara prajita (in poze am aranjat asa salata pentru a vedea mai bine toate componentele dupa care am amestecat totul si am infulecat rapid aceasta salata yummy). O salata usoara, super delicioasa si foarte satioasa.
Recomandare: pentru ca nu a fost gandita dinainte ci a fost o reteta spontana nu am avut ingredientele pe care as mai fi vrut sa le adaug, dar data viitoare cu siguranta voi adauga ori creveti putin caliti sau simpli fierti ori ton in suc propriu, rondele de castraveti, ardei rosu si capere. Sare chiar nu este necesar sa adaugati pentru ca are somonul destul, cel putin pentru mine a fost suficient de sarat, iar alte condimente nu am adaugat, desi sunt o fana a condimentelor de data asta am ales sa fie ceva simplu:)...
Pofta buna!

Comentarii