Sosuri dulci pentru deserturile de post

Desi suntem in post, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la dulciuri definitiv. Putem prepara o multitudine de retete de post, cu bunataturi dulci la care putem adauga si un sos care sa completeze desertul. Un desert cu adevarat bun include si un sos delicios. Aceste sosuri dulci pot fi folosite si ca garnitura, se pot prepara in cantitati mari, intrucat tin pana la 10 zile in frigider, iti poti permite sa prepari un desert rapid in fiecare zi.
Sos de ciocolata
Ingrediente:
- 3 cesti boabe crude de cacao (putin cam scumpe dar se merita, 250g costa aproximativ 35 lei) sau puteti folosi 2 cesti de cacao normala
- 2 cesti sirop de agave
- 1 ceasca lapte de migdale
- 1 lingura extract de vanilie sau 5 pastai de vanilie
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita sare himalayana
- jumatate de ceasca ulei de cocos.
Mod de preparare:
Se combina toate ingredientele intr-un blender, pana cand amestecul devine cremos. Se pastreaza apoi intr-un borcan de stilca, la frigider, timp de 10 zile.

Sos de menta
Ingrediente:
- 2 cesti seminte de pin
- 1 mana frunze proaspete de menta
- 1 ceasca apa de nuca de cocos
- 1 lingurita sare de mare
- jumatate de ceasca sirop de agave.
Mod de preparare:
Se combina toate ingredientele intr-un blender, pana cand amestecul devine cremos. Se pastreaza apoi intr-un borcan de sticla, la frigider, timp de 10 zile.

Sos de caramel
Ingrediente:
- 2 cesti sirop de agave
- 1 lingura de lucuma pulbere (produsul il gasiti online la pretul de 44 lei)
- 1 lingura de mesquite pudra ( o gasiti online la pretul de 42 lei)
- 1 lingura de maca macinata
- 1 lingura de scortisoara macinata
- 1 lingurita de nucsoara
- 1 lingurita de ghimbir macinat
- 1 lingurita de cuisoare macinate
- un praf de sare de mare.
Mod de preparare:
Se combina toate ingredientele intr-un blender pana cand amestecul devine cremos. Se pastreaza la fel ca celelalte sosuri, intr-un borcan de sticla, la frigider, timp de 10 zile.

Sos de vanilie
Ingrediente:
- 2 cesti seminte de pin
- 2 linguri extract de vanilie sau 4 pastai de vanilie
- 1 ceasca apa de nuca de cocos
- 1 ceasca sirop de agave
- un praf de sare himalayana.
Mod de preparare:
Se combina toate ingredientele intr-un blender, pana cand amestecul devine dremos. Se pastreaza intr-un borcan de sticla, la frigider, timp de 10 zile.

Comentarii