Tratarea depresiei cu ajutorul a 3 bauturi delicioase preparate acasa

Exista multe metode de a-ti mentine si recapata armonia in viata, astfel incat sa te vindeci fara a fi nevoie sa maschezi simptomele menite sa declanseze o schimbare. Alimentele, plantele si condimentele pot juca un rol in hranirea sistemului nervos si multe dintre ele au proprietati specifice de ridicare a dispozitiei, care sa te ajute sa alungi negativismul si sa-ti refaci buna dispozitie. Multi dintre noi se simt, din cand in cand, obositi, deprimati sau lipsiti de entuziasm, inspiratie, chiar si interes. Aceste senzatii apar deseori iarna si ii afecteaza pe cei care sunt predispusi la stari de letargie si cuprinsi de raceala odata cu vremea rece. Alimentele cu calitati de racorire cum ar fi produsele lactate, zaharul si produsele din grau, trebuie reduse la minim in aceste cazuri, in timp ce mirodeniile cu efect de incalzire precum ghimbirul, cardamomul, cuisoarele si scortisoara sunt numai bune sa te binedispuna.
Prin stimularea circulatiei si prin eficientizarea fiecarei celule din organism, aceste mirodenii maresc energi si aduc un sentiment de bine. Unele alimente pot stimula buna dispozitie prin marirea cantitatii de endorfina. Fructele uscate, cum ar fi curmalele, smochinele si caisele, carbohidrati precum orezul si mierea, toate cresc endorfinele care maresc dispozitia. Proteinele din migdale si semintele de susan sunt si ele ingrediente excelente pentru prepararea unor bauturi capabile sa alunge starile de tristete.
Bineinteles ca aceste bauturi nu vor vindeca o depresie acuta, pentru ca depresia este de fapt o boala grea care afecteaza atat persoana in cauza cat si pe cei din jurul persoanei. Depresia fara un tratament adecvat, nu se vindeca de la sine, chiar daca cateva luni esti bine ea revine si te va insoti intreaga viata ori pana simptomele se agraveaza si atunci trebuie neaparat urmat un tratament psihoterapeutic chiar si medicamentos. Daca acum bolile cardiovasculare ocupa locul 1 in topul bolilor cele mai frecvente la oameni, peste cativa ani depresia ii va lua locul. Din ce in ce mai multe persoane sufera de aceasta boala deloc usoara, chiar cumplita, cei care sufera de aceasta boala stiu cu cat chin traiesc zi de zi, si prin ce stari trec, ajungandu-se chiar la ganduri de sinucidere sau chiar la suicid. Nu stiu ce e mai rau, sa nu constientizezi ca suferi de depresie si sa refuzi orice tratament sau sa stii ca suferi de aceasta boala, si totusi sa nu faci nimic pentru a o trata? Tot ce stiu este ca daca cineva apropiat persoanei in cauza, semnaleaza aceasta boala trebuie sa fie aproape de ea si sa o ajute sa treaca peste aceasta boala. Oricum atat timp cat persoana in cauza nu constientizeaza boala de care sufera nimeni nu o poate face sa urmeze vreun tratament. Mai multe despre depresie si tratamente cititi aici.
Revenind la titlul articolului, aceste bauturi pe care le voi prezenta in continuare vor fi de ajutor in cazul depresiei usoare, sezoniere.
Ceai de roinita
- remediu minunat pentru nervi, roinita reda energia si readuce buna dispozitie, calmand tensiunea si anxietatea.
Ingrediente:
- 600 ml apa fiarta
- 25 g roinita.
Mod de preparare:
Se pune roinita intr-un ceainic si se toarna deasupra apa fiarta. Se lasa sa infuzeze timp de 15 minute si se bea de patru ori pe zi, fierbinte sau rece.

Bautura de roscove
- boabele de roscove sunt delicioase in bauturile calde, aducand o raza de soare mediteranean intr-o zi mohorata
- au o dulceata naturala si sunt energizante, ajutand la prepararea unei bauturi reconfortante
- cardamomul si laptele sunt o combinatie excelenta, caci cardamomul are capacitatea de a anula proprietatile de formare a mucusului ale laptelui
Ingrediente:
- 600 ml lapte
- 5 pastai de cardamom zdrobite
- 2 linguri de roscove
- sirop de agave dupa gust.
Mod de preparare:
Se pune o lingura de lapte peste praful de roscove si se amesteca pentru a forma o pasta fina. Se incalzeste restul de lapte, se adauga cardamomul, se acopera si se tine la foc mic pana ce sta sa fiarba, timp de 20-30 de minute (insa nu se lasa sa fiarba). Se strecoara laptele, se pune din nou pe foc si se adauga pasta de roscove. Amesteca si incalzeste usor timp de 2 minute. Se da deoparte si se serveste.

Ceai pentru buna dispozitie
- cardamomul nu este numai un condiment delicios ci si un tonic energizant, capabil sa redea caldura si buna dispozitie
- cardamomul este folosit de multa vreme in India, pentru recapatarea bunei dispozitii, pentru indepartarea frigului si depresiei, recapatarea fortei si vitalitatii si pentru a induce o stare meditativa, calma a mintii.
Ingrediente:
- 600 ml apa
- 4 boabe de piper negru
- 4 pastai de cardamom
- 4 cuisoare
- 2 feliute radacina proaspata de ghimbir
- un baton de scortisoara
- lapte sau sirop de agave dupa gust.
Mod de preparare:
Se pune apa si mirodeniile la foc si se tine pana sa atinga punctul de fierbere dar nu se fierbe. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic timp de o ora. Se strecoara si serveste, adaugand putin lapte si miere. Se bea o cana de trei ori pe zi.

Comentarii