Macrou cu legume la cuptor

Reteta  Macrou cu legume la cuptor
Ingrediente:
- 2 kg macrou proaspat
- 5 catei de usturoi
- 4 cartofi
- 4 linguri de vin alb sec
- 3 rosii
- 3 linguri de bulion
- 2 cepe mari
- 2 foi de dafin 
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ardel
- 1 morcov mare
- condimente uscate: sare de mare, piper, oregano, rozmarin, boabe de ienibahar, boabe de piper.
Mod de preparare:
Se unge o tava dreptunghiulara cu uleiul de masline iar pe fundul tavei se pune un pat de cartofi taiati rondele, deasupra se pun bucatile de macrou, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi taiati cubulete, ardeiul taiat rondele, rosiile taiate rondele, se acopera totul cu apa calduta iar la final se adauga sosul format prin amestecarea bulionului cu vinul alb si toate condimentele uscate. Se da tava in cuptorul preincalzit, si se lasa aproximativ o ora. Este o reteta simpla, delicioasa, cu mult sos si numai buna atat in perioada postului cand este dezlegare la peste cum a fost si azi, ori in orice alta zi, pentru ca trebuie sa consumam peste de 3 ori pe saptamana. Peste gras precum macrou, somon, somn, hering, ton, sardine si scrumbie nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Pofta buna!

Comentarii