Remedii împotriva balonării: mușețel cu mentă

Senzația de balonare apare de obicei după o masă încărcată și poate fi combătută cu ceaiuri din plante. Prepară o infuzie din 10 g frunze de cardamom, 10 g rizomi de obligeană, 10 g rădăcini de valeriană, 30 g frunze de mentă și 30 grame flori de mușețel. Din acest amestec, fierbi două lingurițe de plantă în 500 ml apă, timp de 10 minute. Infuzia se consumă după prânz, seara și înainte de culcare.
Contra gazelor intestinale, poți încerca următorul amestec din plante: 100 grame flori de mușețel, 100 g frunze de mentă, 100 g rădăcini de valeriană, 100 g semințe de chimen și 100 g semințe de anason. Se fierb trei lingurițe de plantă la trei căni cu apă, aproximativ 10 minute. După ce strecori, bea pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici, trei cești de ceai cald.
Ești balonat și te-ai deranjat la burtă? Bea ceai din 10 g pelin, 30 g coada-calului, 30 g coada-șoricelului și 30 g de rădăcini de sclipeți. Amestecă totul în cantitățile indicate și fierbe trei linguri de plantă uscată în 750 ml de apă, timp de 5 - 10 minute. Consumă acest decoct în timpul zilei, fracționat în trei părți.

Comentarii