Ciuperci umplute cu creier si mirodenii

Reteta Ciuperci umplute cu creier si mirodenii
Ingrediente:
- 1 kg creier de porc
- 150 g smantana
- 100 g unt 
- 20 ciuperci medii-mari
- 8 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei de masline cu ardei iute, foi de dafin si piper roz
- 1 lingura de otet de mere
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- condimente uscate: sare de mare, piper, marar, busuioc, oregano.
Mod de preparare:
Se lasa creierul in apa rece timp de 2 ore, dupa care se lasa la scurs si se pune la fiert in apa cu sare, la care se adauga dafin si otet, timp de 10 minute. Intre timp se pregatesc ciupercile, se spala bine, se indeparteaza coditele,se lasa la uscat iar untul se lasa sa se inmoaie putin la temperatura camerei. Cand creierul este gata se scurge de apa, dar se pastreaza putin pentru a face un sos: se amesteca vreo 3 linguri de apa in care a fiert creierul cu untul, smantana, faina, usturoiul pisat, se amesteca bine iar la final se adauga creierul pisat cu o furculita mare. Se da pentru 15 minute la frigider apoi se scoate si se umplu ciupercile, cu grija. Se unge o tava dreptunghiulara cu uleiul de masline, apoi se pun una cate una ciupercile umplute, se ung deasupra cu ou si se dau in cuptorul preincalzit aproximativ 25 de minute, in functie de cuptor. Sunt gata atunci cand ciupercile sunt facute. Bineinteles ca a mai ramas umplutura iar din aceasta se vor face crochete de creier, reteta pe care o voi posta curand. Aceste ciuperci umplute se pot servi ca atare sau cu mujdei de usturoi cu patrunjel.

Comentarii

denis a spus…
Tare bune aceste ciuperci umplute!