Reteta Mancarica de mazare cu costita de porc
Ingrediente:
- 1 kg costita de porc
- 1 kg mazare congelata
- 1 litru de apa calda
- 200 g telina
- 2 cepe rosii
- 2 linguri de bulion
- 2 linguri de faina pentru rantas
- 2 foi de dafin
- 1 morcov mare
- 1 ardei capia verde
- 1 ardei capia rosu
- condimente uscate: marar, busuioc, sare de mare, piper.
Mod de preparare:
Costitele de porc se asezoneaza cu sare si piper apoi se pun la prajit in putin ulei. Dupa se pune peste costite apa calda si se lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp se taie ceapa, ardeii, morcovul si telina cubulete. Dupa cele 15 minute se pun si legumele sa fiarba inca 15 minute iar daca mai este nevoie se adauga apa. Dupa ce au fiert se adauga dafinul, condimentele uscate, bulionul, se mai lasa sa fiarba inca 3 minute iar la final se adauga rantasul (2 linguri de faina amestecate cu putina apa pana devine o pasta fina si subtire), se mai lasa 1 minut pe foc dupa care se da deoparte. Este o mancare exceptional de delicioasa ce ar face si un pretentios sa-i placa. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu