Salata de varza murata cu icre, hering si ardei

Reteta Salata de varza murata cu icre, hering si ardei
Poate suna ciudat aceasta combinatie de salata, dar va asigur ca este una foarte buna, putin acrisoara si deloc grea pentru stomac. In loc de hering ar merge si somon afumat, data viitoare asa o sa incerc, dar acum am facut cu ce aveam prin frigider. Salata a luat nastere pur si simplu dintr-o combinatie de mirosuri. Pe masa aveam varza murata, si cand ma pregateam sa mananc paine prajita cu salata de icre, mirosurile mele au facut o conexiune intre miros si gust. Si am zis sa incerc...asta este doar o prima varianta sunt convinsa ca pot fi mai multe. La inceput cand au auzit cei din familia mea au fost reticenti dar cand a gustat si criticul casei, sora mea, chiar a fost surprinsa de aceasta combinatie, numai buna dupa perioada sarbatorilor. Salata se poate servi simpla sau cu paine prajita.
Ingrediente:
- 200 g varza murata
- 2 linguri salata de icre de crap
- 2 bucati de hering marinat/afumat sau somon afumat
- 1 ceapa medie
- 1 lingura de smantana 12% grasime
- 1 felie de telina data prin razatoare
- 1 lingurita de ulei de masline simplu sau cu ardei iute, piper roz si foi de dafin (de cand l-am descoperit este nelipsit in aproape orice fel de mancare)
- jumatate de ardei rosu
- piper
- optional jumatate de morcov dat prin razatoare (de data aceasta nu am pus pentru ca nu aveam, dar voi incerca curand).
Mod de preparare:
Se taie toate ingredientele cubulete, se adauga telina, piperul si uleiul, se amesteca bine iar la final se adauga pe rand smantana si salata de icre. Varza murata poate fi taiata si fasii, nu trebuie sa fie neaparat cubulete. Este o salata potrivita pentru masa de pranz. Pofta buna!

Comentarii