Sendvisul nu mai este doar o felie de paine cu branza. De-a lungul timpului, acest preparat a fost reinventat si s-a stilat. La restaurantele de lux poti servi un elegant sendvis cu creveti, mango, sos salsa, lamaie si paine, scallion focaccia, sau, mai indraznet, o combinatie de curcan, spanac, parmezan, ceapa caramelizata, rosii si dafin. Cel mai scump sendvis ce poate fi servit in acest moment este cel oferit de un restaurant din Londra si costa exact 150 de euro. Acest sendvis este servit la localul din incinta Clubului Von Essen Platinum si are trei felii de paine frantuzeasca si contine carne de pui, sunca de porc, oua fierte, trufe albe, rosii semideshidratate, maioneza naturala aromata cu ierburi. Fiecare dintre ingrediente este cel mai fin din categoria lui. Astfel, carnea de pui este de fapt "poulet de Bresse", un anume tip de friptura din piept de pui, considerata a fi "a patra minune culinara a Frantei". Sunca este o specialitate spaniola din carne afumata de purcel "cu picioare negre", care se tine aproape doi ani "la fezandat", iar ouale rascoapte sunt importate din nordul Italiei.
Iata cateva combinatii de lux si indraznete:
- sparanghel, ciuperci marinate, branza Cheddar, mustar de Dijon
- creveti, unt, felii de rosii, paine prajita la gratar
- vita la gratar, ardei rosii si verzi la gratar, ceapa, creveti
- ardei rosu la gratar, ciuperci la gratar, ceapa, dovlecei, branza de capra, sos de rosii
- cotlete de vita tocate marunt, ceapa caramelizata, ciuperci
- piept de pui, branza picanta, avocado, pasta de fasole, smantana, salsa, salata iceberg
- piept de pui, frunze de dafin, lamaie, mere, telina, capere, maioneza cu lamaie
- pui, avocado, unt, salata creata, rosie
- sunca, branza, smantana, mustar.
Nu stiu daca este cineva caruia sa nu-i placa sendvisurile, dar eu cu siguranta sunt cel mai mare fan sendvisuri si nu-mi lipsesc in nici o zi, nu o sa ma satur niciodata de ele, prefer sa renunt la orice alta mancare. Iar preferatul meu e cel cu multa pastrama de porc, multa mozzarella, leurda (acu cate este, apoi folosesc frunze de salata verde), sos de rosii cu mirodenii, rosii cherry, masline, castravete, paine toast, facut cu ajutorul unui sandwich maker, care merge perfect cu un vin rosu sec, insa eu prefer demisec Pinot Noir innobilat cu Merlot 2011 (ocazional, nu in fiecare zi;))).

Comentarii
Trimiteți un comentariu