Frunze de dafin - proprietăți

Dafinul îl folosim doar în bucătărie pentru a da o aromă plăcută tocănițelor sau mâncărurilor de varză și fasole, fără să știm că este plin de virtuți terapeutice.
Frunzele de dafin au o aromă aparte, foarte apreciată în gastronomia românească și a țărilor din zona Mediteranei. Ele sunt întrebuințate de secole și pe post de plantă tămăduitoare, deoarece:
- conțin antioxidanți tip quercitină, eugenol sau catechine care luptă împotriva radicalilor liberi și, ca urmare, a distrugerii celulelor și a apariției anumitor tipuri de cancer;
- sunt foarte bogate în vitaminele A, C, fier, magneziu și calciu;
- anumite substanțe din compoziția lor sunt adevărați prieteni ai sănătății cardiovasculare;
- pot fi folosite pentru tratarea artritei sau a altor artritei sau a altor afecțiuni inflamatorii;
- conțin enzeme care grăbesc digestia după o masă copioasă;
- sunt un bun tratament contra migrenelor;

Știați că ceaiul călduț din frunze de dafin grăbește vindecarea atunci când suntem răciți ori suferim de gripă, desfundă nasul și calmează durerile de cap?

Comentarii