Musli cu branza de vaci si ulei de in pentru reglare hormonala

Organismul femeii parcurge de-a lungul vietii mai multe etape, fiecare din ele aducand cu sine alte schimbari.Intre 20 si 40 de ani, se inscriu evenimente esentiale ca sarcina si nasterea unui copil, iar la mijlocul vietii, organismul trece prin noi schimbari coplexe, cu aspecte placute si mai putin placute. Toate aceste probleme sunt dirijate de hormoni, acele substante cu rol de mediator care se formeaza in celulele unor glande anume specializate in acest scop si sunt trimise direct in sange. O balanta horonala echilibrata contribuie hotarator la starea de bine a femeii si daca intervin tulburari, acestea se fac simtite din plin. Iata o reteta de musli recomandata de dr. Johanna Budwig (1908-2003), farmacista si chimista, ce a elaborat o dieta speciala anticancer, in care semintele si uleiul de in joaca un rol extrem de important.
Cu acest musli delicios, veti beneficia atat de efectul de reglare hormonala, datorat ligninei continute in semintele de in, cat si de avantajul protectiei sistemului cardiovascular, oferita de valorosii acizi Omega 3 din uleiul de in.
Ingrediente:
- 150 g branza de vaci degresata
- 3 nuci
- 2-3 linguri ulei de in de calitate superioara
- 2 linguri de seminte de in proaspat macinate
- 1 lingurita de miere
- optional: fructe proaspete sau deshidratate.
Mod de preparare:
Amestecati bine branza de vaci cu uleiul de in si mierea, folosind telul sau puneti totul intr-un blender, astfel veti obtine o crema usoara si spumoasa. La final adaugati semintele de in macinate, fructele si nucile maruntite. Consumati acest musli delicios in fiecare zi la micul dejun. Pofta buna!

Comentarii