Tocanita de ciuperci cu mujdei de seminte de dovleac, alune de padure si naut

Reteta Tocanita de ciuperci cu seminte de dovleac si naut
O reteta perfecta pentru o zi calduroasa, plina de arome si mireasma verii.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon sau hribi
- 80 g unt
- 3 cepe sau o legatura de ceapa verde
- 1 lingura ulei de masline
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar.
Pentru mujdeiul cu seminte:
- 400 g smantana 20% grasime 
- 10 alune de padure crude
- 2 linguri de seminte de dovleac crude
- 1 lingura si jumatate faina de naut
- jumatate de capatana de usturoi pisat
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, busuioc, usturoi granulat, rozmarin, lamaita, cimbru, maghiran, oregano.
Mod de preparare:
Se spala bine ciupercile si se taie in sferturi, separat se taie ceapa si usturoiul cubulete. Intr-o tigaie mare antiaderenta se incalzeste untul si uleiul de masline dupa care se adauga ceapa, ciupercile, se amesteca putin apoi se lasa acoerit cu capac pana cand ciupercile si-au lasat apa (se lasa sa fiarba vreo 10 minute). Apoi se adauga usturoiul taiat cubulete, verdeata si se lasa sa scada cat se poate. Intre timp se face mujdeiul de seminte si alune: intr-un blender se maruntesc semintele de dovleac impreuna cu alunele de padure si se amesteca intr-un bol separat cu smantana, usturoiul pisat, faina de naut, iar la final se adauga condimentele uscate dupa preferinte. Dupa ce a mai scazut tocanita se adauga mujdeiul, si se lasa sa dea in clocot de cateva ori. Se da deoparte, se lasa putin la racit si se poate servi simpla sau cu putina smantana. Pofta buna!

Comentarii