Castron de gheata pentru un decor ce va starni admiratie

Acest decor original va starni cu siguranta admiratie printre oaspetii dumneavoastra. In castron se pot tine la rece fructe, unt sau inghetata. Pentru realizarea acestui castron aveti nevoie de doua castroane, unul mai mare si altul mai mic, din sticla sau din inox. Celedoua castroane se pun unul in altul, iar spatiul dintre ele trebuie sa fie de vreo 2,5 cm. Abia dupa ce apa a inghetat vor iesi cu adevarat in evidenta florile si frunzele din ea. Pentru un efect maxim trebuie sa acordati atentie impartirii florilor si a frunzelor in apa dintre cele doua castroane. La suprafata apei se aleg florile cele mai frumoase. Cand desprindeti castronasul de gheata, trebuie s-o faceti cu mare atentie.
Pentru asta se incalzesc putin castroanele de sticla sau inox. Apoi se tine castronul de gheata la congelator pana ati pus masa. O farfurioara decorativa asezata sub castronas, va aduna toata apa care se topeste.
 Iata cum sa faceti pas cu pas un castronas de gheata impresionant:
  • Se toarna in castronul mare circa 4 cm de apa si frunzulite. Se pune castronul la congelator si se lasa sa inghete apa.
  • Se aseaza castronul mic pe gheata din castronul mare si se fixeaza cu o greutate. Spatiul dintre cele doua castroane se umple cu apa, se pun alte frunze sau flori in apa si se impart uniform. Ambele castronase se pun din nou la congelator.
  • Se scot de la congelator, se sterge castronul mic pe interior cu o carpa incalzita si se desprinde. Cel mare se aseaza in apa calduta, apoi se rastoarna. Castronul de gheata se tine la congelator pana la folosire.

Comentarii