Cheesecake cu capsuni si afine

Reteta Cheesecake cu capsuni si afine
Desi imi plac la nebunie dulciurile pe baza de branza, nu am reusit pana acum sa fac cheesecake. Fiind primul meu cheesecake am ales sa fac unul simplu, la rece si cu fructele mele preferate. Este un desert ideal pentru un weekend de vara: racoritor, aromat si cuceritor. Data viitoare o sa-l fac cu mai multe afine si capsuni, poate si ceva cu ciocolata (combinatia perfecta). Cheesecake-ul cu ciocolata ma duce cu gandul la batoanele uriase Dots;)).

Ingrediente:
- 600 g crema de branza (nu conteaza firma, chiar si cea mai ieftina este excelenta)
- 300 g biscuiti digestivi
- 250 ml Cocktail Pesca de la Angelli
- 240 g smantana 20% grasime
- 150 g zahar pudra vanilat
- 100 g unt
- 6 capsuni
- 1 pliculet de Tort-Gelee rosu cu inchegare rapida de la Dr.Oetker
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 pastaie de vanilie Bourbon
- 1 lingura esenta de vanilie Dr.Oetker
- 1 lingura esenta de portocale Dr.Oetker
- 1 lingura esenta de lamaie Dr.Oetker
- 1 lingura de stafide 
- 1 lingura si jumatate de caise uscate taiate marunt
- 1 mana de afine.
Mod de preparare:
Pentru inceput se maruntesc biscuitii cu facaletul (se pun intr-o punga si se preseaza) sau mai simplu se maruntesc intr-un blender. Se topeste untul complet si se amesteca bine cu biscuitii, stafidele si caisele pana s-a absorbit complet. Intr-o forma detasabila (eu am folosit o forma de silicon detasabila cu fund de sticla cu diametrul de 30 cm) se pun biscuitii, si se preseaza bine cu o lingura pana se obtine un strat uniform, omogen si se da la frigider pana se face crema. Intr-un bol mare se amesteca cu mixerul zaharul pudra vanilat cu crema de branza, smantana, pastaia de vanilie (se desface in jumatate si se rade bine continutul care se adauga in crema) si esentele. Se pune crema peste biscuiti, se uniformizeaza si deasupra se pun capsunile taiate si afinele. Intr-o oala mica se amesteca pliculetul de zahar vanilat cu continutul plicului Tort-Gelee, treptat se adauga si cocktail-ul, amestecand cu un tel mic dupa care se pune la fiert timp de 1 minut. Glazura obtinuta se toarna peste fructe si se da la frigider pana a doua zi. A doua zi, cu o ora inainte de a o servi scoateti cu grija cheesecake-ul din forma si lasati-l la frigider, apoi il puteti portiona sub forma de triunghi sau dreptunghi (eu l-am taiat in ambele feluri pentru ca imi placea cum arata). Alaturi de acest desert puteti servi un pahar de vin rosu sau alb dulce de calitate maturat. Pofta buna!

Comentarii