Ornarea torturilor si prajiturilor cu trandafiri din glazura si ornarea in pana

Puteti adauga peste torturi si prajituri, diverse forme decorative in momentul in care glazura acestora s-a intarit dar nu complet. Daca doriti sa le ornati cu spirtul, asteptati pana cand glazura este foarte bine intarita. Exista multe posibilitati de a alcatui rapid ornamente comestibile: puteti folosi fructe proaspete, alune dar si ingrediente uscate si conservate, de exemplu cirese glasate, petale cristalizate de violete si trandafiri. Nuca de cocos rasa, alunele si bilutele din zahar colorate, presarate si presate cu o spatula sau cu mana, contribuie si ele la gustul final al unei prajituri, putand ascunde totodata eventualele defecte ale glazurii. Iata cum sa faceti ornamentele pentru torturi si prajituri:
Flori de glazura si trandafiri din glazura imperiala
Un mod rapid de a prepara flori de glazura este de a amesteca 50 g crema de branza cu 225 g zahar pudra. Impartiti acest amestec in cateva portii si adaugati in fiecare diferiti coloranti alimentari (rosu, roz, galben si albastru pentru flori si verde pentru frunze). Dati forma petalelor de flori cu degetele. Pentru a realiza frunzele, aplatizati cu degetele o bucata din amestecul de culoare verde. Dati-le forma cu un cutit si crestati fetele pentru a simboliza nervurile frunzele. Creati trandafiri mai delicati din glazura imperiala (glazura tare din albus de ou cu zahar pudra), folosind varful mic, drept sau stelat, al spritului. Fixati cu ajutorul unui bulgaras de glazura, un mic patrat de hartie cerata pe o placuta speciala pentru realizat flori de cofetarie. Impingeti glazura prin deschizatura spritului, dandu-i forma de con, dupa care faceti mici petale din jur-imprejur. Lucrati de la stanga la dreapta si suprapuneti putin petalele unele peste altele, pana cand trandafirul de pe placuta pentru flori si lasati la rece sa se intareasca, dupa care puteti aseza trandafirul cu grija la locul dorit pe prajtirua sau tort.
Trandafiri din glazura
Faceti 5-6 cercuri mici si plate de glazura apoi rulati unul din ele in forma con, acesta fiind centrul trandafirului. Infasurati un al doilea cerc in jurul primului, reprezentand a doua petala. Continuati sa infasurati celelalte cercuri, pana cand formati trandafirul.
Ornarea in pana
Faceti cu sprtul linii de glazura colorata pe deasupra unui strat de glazura simplu. Inainte ca glazura sa se intareasca, trasati cu varful unui cutit linii perpendiculare pe liniile de glazura colorata. Intoarceti tortul si faceti alte linii, in directie opusa, intre cele dintai.

Comentarii