Paste cu somon afumat si sos de branza

Reteta Paste cu somon afumat si sos de branza
Ingrediente:
- 500 g penne de malai
- 200 g somon afumat
- 200 ml de lapte
- 160 g cascaval
- 2 linguri de unt
- 1 lingura ulei de nuci
- 1 ceapa
- 1 lingura si jumatate de faina
- condimente uscate: tarhon, oregano, cimbru, busuioc si piper.
Mod de preparare:
Se pune apa cu sare intr-o oala si se lasa pe foc pana ce da in clocot. Se adauga pastele si se toarna peste ele o lingura de ulei de floarea-soarelui, pentru a nu se lipi intre ele. Se fierb pastele timp de 8 minute, dupa care se dau rapid prin apa rece si se lasa la strecurat. Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul, se adauga uleiul de nuci apoi se lasa ceapa la calit timp de 2 minute. Dupa cele 2 minute se adauga treptat laptele amestecat cu faina. Se lasa 2 minute sa fiarba apoi se adauga cascavalul si condimentele uscate. Se mai lasa pe foc pana se obtine un amestec omogen apoi se adauga somonul, se mai lasa 1 minut pe foc si se da deoparte. La final se adauga pastele in sos, se amesteca bine, apoi se pot servi cat sunt calde. Pofta buna!

Comentarii