Reteta Budinca de paste cu branza, dovlecei si alte mirodenii
Ingrediente:
- 400 g paste (penne)
- 350 g telemea
- 150 g cascaval
- 100 g unt
- 7 catei de usturoi
- 3 linguri de smantana
- 2 oua
- 1 rosie mare
- 1 ardei rosu
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- codimente uscate: jumatate de lingurita de cimbru, jumatate de lingurita de busuioc, jumatate de lingurita de oregano, piper.
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei, apoi puneti-le in strecuratoare si spalati-le sub jet de apa rece si lasati-le sa se scurga bine. Intre timp. curatati morcovul si dovlecelul apoi taiati morcovul rondele subtiri, iar dovlecelul in cubulete mai groase de circa 4 cm. Incingeti 50 g unt, la foc mic spre mediu, si caliti morcovul timp de 3 minute, pana se inmoaie putin, apoi adaugati dovlecelul, ardeiul rosu si cateii de usturoi taiat cubulete si mai caliti-le impreuna inca 4 minute, amestecand din cand in cand. Dati telemeaua prin razatoarea mare sau zdrobiti-o cu furculita si amestecati-o cu ouale, smantana, cimbru, busuioc si piper dupa gust. Se unge cu restul de unt o tava termorezistenta. Amestecati pastele cu branza, legumele calite si turnati compozitia in forma. Bagati budinca in cuptorul preincalzit la foc mediu si lasati-o sa se coaca 20 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti deasupra rosiile taiate cubulete, iar cu 1 minut inainte presurati cascavalul si mai lasati in cuptor cat sa se topeasca tot (dupa ce ati pus cascavalul puteti stinge cuptorul, si sa lasati tava acolo pana se topeste). Sau daca va place puteti lasa pana se rumeneste. Serviti budinca cat este calda simpla sau cu sos de rosii. Daca nu aveti o tava mai mare puteti proceda ca mine, si sa puneti in 2 vase termorezistente, care sa le bagati in cuptor in acelasi timp. Este o budinca super delicioasa, satioasa, care merge perfect la masa de seara dupa o zi grea la servicu (are gust de pizza doar ca e fara carne;))). Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu