Chiftele din pulpe de pui la cuptor cu garnitura de ciuperci sau cartofi copti cu rozmarin

Reteta Chiftele din pulpe de pui la cuptor cu garnitura de ciuperci sau cartofi copti cu rozmarin
Ingrediente:
- 700 g pulpe de pui dezosate
- 5 catei de usturoi
- 5 frunze de busuioc proaspat
- 2 albusuri 
- 1 lingura faina de naut
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 legatura de marar
- unt pentru uns tava termorezistenta
- condimente uscate: piper, sare roz himalayana,boia de ardei dulce, rozmarin, chili, curry, scortisoara.
Pentru garnitura de ciuperci:
- 16 ciuperci
- 1 lingura de ulei de nuci prajite (de la Lidl)
- 1 ceapa
- 1 ceasca de vin alb sec
- 1 lingura de faina de naut
- 1 lingura de patrunjel verde sau leustean
- condimente uscate: piper, sare roz himalayana, usturoi granulat.
Pentru garnitura de cartofi copti cu rozmarin:
- 500 g kg de cartofi mici fierti in coaja
- 2 ramurele de rozmarin proaspat
- 2 linguri de ulei de masline
- sare roz himalayana.
Mod de preparare:
Maruntiti carnea (am ales pulpe de pui deoarece sunt mai gustoase decat pieptul de pui) impreuna cu cartoful, morcovul, usturoiul, mararul, busuiocul si radacina de patrunjel, ori in blender cum am procedat eu (daca nu aveti un blender mare, puneti-le pe rand), ori prin masina de tocat carne. Apoi amestecati totul intr-un bol, adaugand albusurile batute bine cu faina de naut si condimentele uscate. Tapetati un vas termorezistent cu hartie de copt unsa cu unt, apoi asezati chiftelele formate, puneti vasul in cuptorul preincalzit si lasati sa se rumeneasca pe o parte, le intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe cealalta parte (nu este obligatoriu sa fie rumenite pe ambele parti, depinde cum va place, sa simtiti un gust apropiat de chiftele prajite sau mai inabusite). Separat intr-un alt vas termorezistent, puneti cartofii fierti si curatati de coaja, presarati sare, rozmarinul si uleiul de masline. Lasati la cuptor pana se rumenesc putin. Eu am servit cartofii simpli cu mujdei de usturoi (2 capatani de usturoi pisat amestecat cu sare roz himalayana, piper, 3 linguri de ulei de masline si 1 lingura si jumatate de otet de mere) si mamaliga calda (asa mancam cand ma duceam in vacanta de vara la bunica, numai ca ea prajea in ulei cartofii fierti). Intre timp se face garnitura de ciuperci care insoteste perfect chiftelutele de pui la cuptor: intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul, se adauga ceapa si se lasa 2 minute cu capac dupa care se pune vinul, ciupercile si se lasa sa fiarba timp de 6 minute dupa care se adauga sarea, piperul, usturoiul granulat si faina de naut. Se mai lasa pe foc timp de 1 minut apoi se da de pe foc si se adauga patrunjelul sau leusteanul (eu am folosit leustean de data aceasta pentru a vedea ce gust are). Chiftelutele de pui se servesc cu de garnitura de ciuperci, alaturi de cartofii copti cu rozmarin, mamaliguta calda si la final un vin alb demisec (merge si cel rosu). Puteti sa faceti doar garnitura de ciuperci si sa renuntati la cartofii copti cu rozmarin. Dar daca doriti sa aveti si un al doilea fel de mancare puteti alege sa faceti si cartofii copti cu rozmarin, mujdei si mamaliga. O nebunie de arome, de te lingi pe degete! Pofta buna!


Comentarii