Clatite de malai umplute cu sos rosu si piept de pui aromat

Reteta Clatite de malai umplute cu sos rosu si piept de pui aromat
Ingrediente:
Pentru sosul rosu cu pui:
- 800 g piept de pui
- 3 linguri de bulion diluat in 250 ml de apa calda
- 2 linguri de sos iute Arrabbiata (Pasta Souce de la K-Classic - Kaufland)
- 1 mana de cascaval ras
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- condimente uscate pentru sos: sare roz himalayana, piper, busuioc, oregano
- condimente uscate pentru condimentarea pieptului de pui: usturoi granulat, piper, rozmarin, scortisoara, chili, curry, boia de ardei dulce.
Pentru clatitele de malai:
- 200 ml lapte
- 70 g faina de porumb
- 50 g faina de grau
- 2 linguri faina de naut
- 2 oua 
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingurita de praf de copt
- sare roz himalayana.
Mod de preparare:
Pentru inceput se face pe gratar pieptul de pui condimentat, dupa care se taie fasii. Apoi ne ocupam de clatitele de malai: se bat bine ouale si rand pe rand se adauga ingredientele uscate (faina de grau, faina de porumb, faina de naut, praful de copt, sarea), se adauga laptele putin cate putin, iar la final se incorporeaza si uleiul. Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin unt. Pentru sosul de usturoi. Pentru sosul rosu procedam astfel: intr-o tigaie antiaderenta incingem o lingura de ulei in care calim timp de 1 minut ceapa taiata cubulete, apoi adaugm ardeiul taiat cubulete si mai lasam 2 minute sa se caleasca amestecand continuu sa nu se prinda. Dupa ce au trecut cele 2 minute adaugam bulionul diluat cu apa si amestecat cu sosul iute, condimentele uscate, cascavalul ras, iar la final adaugam fasiile de piept de pui. Se lasa pe foc 4 minute, dupa care dam deoparte, umplem cate clatite avem nevoie, se presoara cu putin cascaval deasupra si se dau la cuptor pana se topeste cascavalul. Clatitele de malai umplute cu pui sut bune atat calde cat si reci. Sunt un deliciu, ce rasfata la maxim papilele noastre gustative, fiind aromate, condimentate si savuroase. Le puteti servi si fara sa le bagati la cuptor. Pofta buna!

Comentarii