Pate de ficat de pui cu mirodenii

Reteta Pate de ficat de pui cu mirodenii
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui (l-am inabusit intr-o ceasca de vin alb sec pana a scazut lichidul)
- 100 g unt
- 50 ml gin
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de nuci prajite
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de iaurt
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, busuioc, cimbrisor, oregano, maghiran, anason.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul si se pune la calit ceapa taiata pestisori si usturoiul taiat fasii timp de 3 minute. La final se adauga condimentele uscate si ginul. Intr-un mixer se adauga ceapa si usturoiul sotat, untul, si ficateii, si se mixeaza totul pana se obtine o pasta fina. Se pune amestecul intr-un borcanel si se lasa la frigider timp de 3 ore dupa care se poate servi. Se serveste alaturi de cateva felii de rosii. Pofta buna!

Comentarii