Taietei cu usturoi salbatic si sos rosu cu pui la gratar

Reteta Taietei cu usturoi salbatic si  sos rosu cu pui la gratar
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 200 g taitei cu usturoi salbatic (de la Lidl)
- 3 linguri de bulion
- 2 linguri sos iute Arrabbiata (Pasta Souce de la K-Classic - Kaufland)
- 2 foi de dafin
- 2 rosii
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de ulei de nuci prajite
- 1 mana de cascaval
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu
- 1 lingurita de usturoi cu otet (3 catei de usturoi pisati si amestecati cu o lingura de ulei de masline si o lingurita de otet de mere)
- jumatate de legatura de patrunjel
- condimente uscate: busuioc, usturoi granulat
- condimente uscate pentru condimentarea pieptului de pui: piper, rozmarin, chili, curry, scortisoara si boia de ardei dulce.

Mod de preparare:
Mai intai se spala bine pieptul de pui, se taie felii si se condimenteaza dupa care se pun pe gratar, pana prin putina culoare. Intre timp se pregatesc legumele pentru sos si se pun taieteii la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei timp de 9 minute. Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul, se adauga uleiul de nuci, ceapa taiata cubulete si se lasa la calit cu capac timp de 1 minut si jumatate, apoi se adauga rosiile si ardeiul taiat cubulete, si se mai lasa 3 minute. Intr-un bol se amesteca sosul iute cu bulionul si 300 ml de apa calduta. Dupa cele 3 minute se adauga sosul, foile de dafin, busuiocul, usturoiul granulat, pieptul de pui la gratar taiat cubulete, usturoiul cu otet si cascavalul dat prin razatoarea mica. Se mai lasa 3-4 minute pe foc dupa care se da deoparte si se adauga pastele impreuna cu patrunjelul tocat marunt. Pastele se servesc cat sunt calde, dar sunt bune si reci. Acest preparat este un deliciu si o avalansa de arome, potrivit pentru masa de seara. Trebuie sa incercati aceasta reteta, nu veti regreta;)...De ce? Pentru ca este o reteta usor de preparat, este satioasa, putin picanta pentru a ne trezi simturile si foarte gustoasa (combinatia perfecta). Pofta buna!

Comentarii