Cum sa preparam pastele in casa? | Cum pregatim corect pastele?

Cum preparam pastele in casa?
Folosind aceasta reteta puteti obtine paste plate, de exemplu Fettuccine sau Tagliatelle, suficiente pentru 4-6 persoane.
Ingrediente:
- 300 g faina pentru paine
- 3 oua mari
- 1 lingura de ulei de masline

- 1 lingurita rasa de sare roz himalayana.
Mod de preparare:
Cerneti faina si sarea intr-un vas si faceti o adancitura in mijloc. Bateti ouale impreuna cu uleiul si turnati amestecul in adancitura din faina. Inglobati incet faina cu un cutit, amestecand bine. Continuati pana cand oul si uleiul sunt absorbite in totalitate. Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati putina faina, daca este prea vartos, adaugati putina apa. Framanati aluatul timp de 15 minute apoi acoperiti-l cu o panza si lasati-l sa stea la crescut timp de o ora. Folosind un facalet masiv de lemn, intindeti aluatul pe o suprafata bine tapetata cu faina, dandu-i forma unui dreptunghi subtire ca o foaie de hartie. Lucrati rapid, fiindca altfel aluatul se va usca si va deveni imposibil de intins. Apoi, atarnati-l pe un umeras curat, pana cand sunteti gata sa-l taiati. Presarati aluatul cu putina faina, apoi rulati-l complet. Pentru Fettuccine, taiati de-a curmezisul ruloului din 3 in 3 mm, pentru ca pastele sa se desfaca ulterior in fasii subtiri. Pentru Tagliatelle, taiati ruloul in fasii late de 6-13 mm. Scuturati fasiile si uscati-le timp de o ora pe un servet de bucatarie sau un ziar, peste care ati pudrat faina.
Cum pregatim corect pastele?
Pentru o portie sunt necesare in jur de 120 g de paste. Puneti la fiert multa apa, cel putin 3 litri la 500 g paste. Adaugati cate o lingurita rasa de sare si o lingurita de ulei pentru fiecare 3 litri de apa. Cand fierbe cu clocote mari, dati drumul pastelor in apa. Amestecati bine si asteptati pana cand apa da iarasi in clocot. Cand pastele au inca o consistenta ferma (al dente), dar s-au fiert complet, luati-le de pe foc. Pastele proaspete au nevoie, in general, de mai mult de 3 minute pentru a fierbe, iar pastele uscate pot fi lasate pana la 12 minute. Turnati pastele intr-o strecuratoare, dati-le printr-un jet de apa rece si scuturati bine. Transferati-le intr-o farfurie si amestecati-le cu sosul si serviti-le imediat.

Comentarii