Camembert si mozzarella pane cu sos de merisoare

Reteta Camembert si mozzarella pane cu sos de coacaze rosii
Ingediente:
- 200 g camembert
- 8 bulete de mozzarella de la Galbani
- 1 ou
- 1 lingurita de usturoi granulat
- faina de orez integral
- faina de porumb fin macinata sau puteti folosi pesmet (am ales faina de porumb pentru ca imi place ce gust are prajita)
- un praf de chili
- un praf de sare.
Pentru sosul de merisoare:
- 100 ml de vin rosu demidulce
- 1 mana de merisoare
- 1 lingura de unt
- 1 lingura rasa de miere.
Mod de preparare:
Pentru inceput se taie branza camembert in forma de dreptunghi, apoi se bate bine oul cu un praf de sare. Mai intai se fac buletele de mozzarella: se dau prin ou, apoi prin faina de orez amestecata cu usturoi granulat si chili, iar prin ou si la final se dau prin faina de porumb. Se pun rapid in friteuza (sau puteti sa le prajiti si intr-o tigaie, punand mult ulei, cam pe jumatate), se lasa pana prinde o culoare galbuie dupa care se scot si se pun pe un servetel de hartie pentru a se absorbi excesul de ulei. La fel se procedeaza si in cazul dreptunghiurilor de camembert. Separat intr-o tigaie se topeste untul, se adauga vinul si merisorele si se lasa sa dea in cateva clocote apoi se da deoparte. Dupa ce s-a mai racit putin sosul se adauga mierea. Se servesc cat sunt calde cu sosul de merisoare racit. O gustare simpla dar delicioasa. Pofta buna!

Comentarii