Pui cu susan si parmezan la cuptor cu sos de mustar

 Reteta Pui cu susan si parmezan la cuptor cu sos de mustar
Ingrediente:
- 150 ml lapte degresat
- 2 pulpe de pui dezosate
- 1 piept de pui
- condimente uscate pentru carne: chili, scortisoara, boia de ardei dulce, rozmarin, piper, sare roz himalayana.
Pentru crusta de susan:
- 150 g susan
- 50 g parmezan ras
- 2 oua
- 2 linguri faina de naut
- 1 lingurita de usturoi granulat.
Pentru sosul de mustar:
- 100 g smantana
- 1 lingura de mustar cu boabe
- 1 lingurita de usturoi pisat.
Mod de preparare:
Se taie fasii pieptul de pui si pulpele, se condimenteaza bine, si se toarna laptele peste carne. Se lasa 30 de minute la frigider, dupa care se face amestecul pentru crusta: se bat ouale bine, se adauga laptele in care a stat carnea, usturoiul granulat si faina de naut. Se amesteca bine, pana se obtine o compozitie omogena si groasa (daca mai este nevoie se adauga faina). Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putin unt. Apoi se dau bucatile de pui una cate una prin acest amestec apoi se dau rapid prin amestecul de susan (se amesteca susanul cu parmezanul). Bucatile de pui se aseaza imediat in tava si se dau in  cuptorul preincalzit (cand s-a rumenit pe o parte, se intorc si se lasa sa se rumeneasca si pe cealalta parte). Bucatile de pui se servesc calde sau reci cu sosul de mustar cu/fara chifle. Pentru o prima incercare au iesit putin rumene dar delicioase. Cu toate acestea este un preparat savuros si rapid de facut. Pofta buna!

Comentarii