Pilaf de spanac, urzici si bame


Reteta Pilaf de spanac, urzici si bame

Ingrediente:
- 200 g spanac
- 200 g urzici
- 200 g orez integral
- 200 g bame congelate
- 7 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de arahide
- 2 linguri bulion de casa
- 1 legatura de leurda
- 1 legatura de marar
- jumatate de tulpina de praz
- condimente uscate: sare de mare, piper, boia de ardei dulce.
 Mod de preparare:
Se pune uleiul de arahide la incins intr-un tuci si se caleste timp de 2 minute prazul si leurda taiate marunt. Orezul se spala bine si se pune la calit impreuna cu prazul si leurda pentru 3 minute dupa care se adauga spanacul si urzicile spalate bine, sare, piper, 250 ml de apa calda si se lasa la fiert 30 de minute, intre timp se mai poate adauga putina apa calda daca mai este necesar. Dupa jumatate de ora se adauga bulionul, boia de ardei, cateii de usturoi maruntiti, se mai lasa 4 minute pe foc dupa care se da deoparte si se adauga mararul verde tocat. Pilaful se serveste cat e cald alaturi de bame (se fierb in apa cu sare si o lingura de otet de mere). Pofta buna!

Comentarii