Placinta de primavara cu spanac, leurda si urzici

Reteta Placinta de primavara cu spanac, leurda si urzici
Odata cu primavara apar si o multime de verdeturi extrem de valoroase datorita continutului lor bogat in vitamine si minerale. Sunt considerate un adevarat izvor de sanatate si ar trebui sa se regaseasca zilnic pe masa, mai ales ca doar in aceasta le gasim in stare proaspata si pe langa asta sunt ieftine, usor de procurat si de preparat.
Ingrediente:
- 400 g spanac
- 300 g leurda
- 300 g urzici (inainte de a le toca se dau intr-un clocot in apa cu sare)
- 150 g tofu in saramura cu chimen
- 10 foi de placinta (am folosit de la Linco)
- 8 fire de ceapa verde
- 3 linguri de orez integral
- 3 linguri ulei de masline
- 2 legaturi de marar
- jumatate de praz
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Curatati, spalati si taiati mare frunzele cu un cutit ceramic (daca nu aveti atunci le rupeti cu mana in bucati mici). Se toaca marunt ceapa si prazul, apoi se calesc 3 minute in 3 linguri de ulei de masline, pana devine ceapa transparenta, apoi se adauga frunzele tocate, mararul, tofu maruntit cu mana, sare si piper. Se amesteca si se ia de pe foc. Se fierbe orezul separat, se scurge bine si se combina cu verdeturile. Se unge o tava cu ulei si se pun pe rand, 5 foi de placinta, unse fiecare cu putin ulei. Dupa care se intinde umplutura de verdeturi cu orez, apoi se acopera cu restul de 5 foi, unse cu ulei fiecare. Se baga in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 1 ora sau pana se rumeneste putin. Cand e gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza. Este o placinta usoara, perfecta atat in perioada postului cat si in afara lui. Primavara ne ofera multe bogatii si trebuie sa profitam de ele cat mai mult pentru a beneficia de toate proprietatile lor nutritive si terapeutice. Pofta buna!

Comentarii