Tocanita de ciuperci si leurda cu oua scufundate

Reteta Tocanita de ciuperci si leurda cu oua scufundate
Ingrediente:
- 250 g ciuperci
- 200 ml pasta de rosii
- 5 fire de ceapa verde
- 4 catei de usturoi
- 3 oua (cate unul pentru fiecare persoana)
- 2 rosii
- 2 linguri bulion de casa
- 2 linguri si jumatate ulei de arahide
- 1 legatura de leurda
- 1 legatura de patrunjel
- jumatate de ardei gras rosu
- jumatate de ardei verde iute
- un praf de sare de mare
- condimente uscate: busuioc, cimbru, piper negru, patrunjel
- optional (dar necesar pentru un gust desavarsit): smantana 20% grasime sau iaurt grecesc 10% grasime.
Mod de preparare:
Se spala bine toate ingredientele, apoi se taie cubulete. Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul, se adauga ceapa verde si usturoiul, se lasa 2 minute cu capac apoi se adauga ciupercile, ardeiul gras  si se acopera totul cu capac. Cand au lasat ciupercile apa se adauga rosiile si ardeiul iute. Se lasa sa fiarba timp de 4 minute, dupa care se adauga bulionul, pasta de rosii amestecata cu condimentele uscata si putina apa calda sau vin alb pentru a subtia sosul. Se lasa sa mai fiarba 2 minute, apoi se adauga leurda, sare dupa gust, se amesteca putin, apoi se sparg ouale pe alocuri. Se acopera tigaia cu capac si se lasa pana se coaguleaza albusul. Se da deoparte si se lasa putin la racit. Se pune pe farfurie cu ajutorul unei palete si se serveste cat e calda cu patrunjel tocat, alaturi de un mot de smantana. Este unul dintre preparatele mele preparate datorita rapiditatii de gatire dar si a gustului super delicios, plin de arome primavaratice. Poate suna amuzant "oua scufundate" dar asta mi-a venit prima data in minte cand ma gandeam ce nume sa-i dau si...cred ca e cel mai potrivit;)). Pofta buna!

Comentarii