Rulouri de vinete umplute cu carne de vita si mirodenii

Reteta Rulouri de vinete umplute cu carne de vita si mirodenii
Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 125 ml apa
- 100 ml pasta de rosii
- 6 linguri de vin rosu
- 5 fire de usturoi verde
- 3 vinete
- 2 linguri faina de orez integral
- 2 linguri ulei de arahide
- 2 linguri bulion
- 1 ceapa rosie
- condimente uscate: sare de mare, piper, busuioc, cimbru, marar, coriandru, maghiran, tarhon
- mix de germeni de lucerna, varza rosie si broccoli (de la Kaufland).
Mod de preparare:
Vinetele se curata de cotor, se taie felii pe lung, se sareaza si se lasa 25 de minute pana iese zeama. Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se taie cubulete apoi se soteaza in uleiul de arahide incins. Dupa care se adauga carnea de vita si se lasa sa se inabuse putin apoi se adauga apa si vinul. Se lasa sa fiarba pana mai scade apa si se adauga bulionul, pasta de rosii si condimentele. Dupa 3 minute se adauga faina de oreaz, se amesteca bine si se da deoparte. Se scurg vinetele de zeama si se tamponeaza cu un servetel de hartie, se unge tigaia gril cu putin ulei de arahide, apoi se pun feliile de vinete care se lasa sa se rumeneasca putin pe ambele parti. 
Compozitia din tigaie se intinde pe feliile de vinete, se adauga un mot de mix de germeni, care apoi se ruleaza, se aseaza pe un platou si se servesc cat sunt calde (se fixeaza cu cate o scobitoare daca este necesar). Pofta buna!


Comentarii