Salata de macrou cu varza de Bruxelles si sos de rosii

Reteta Salata de macrou cu varza de Bruxelles si sos de rosii
Daca nu va plac retetele prea complicate si doriti ceva usor si rapid de facut, aceasta reteta este delicioasa, buna pentru a stopa foamea dar si pentru sanatate. La fel ca si varza, a carei miniatura este, varza de Bruxelles contine o sursa pretioasa de fibre alimentare, bioflavonoide si compusi ai nitrogenului numiti indoli, care stimuleaza ficatul si reduc riscul unor cancere. Deci, un motiv in plus de a include in meniu aceasta leguma minunata.
Ingrediente:
- 250 g varza de Bruxelles
- 125 g macrou in suc propriu
- 120 g pasta de rosii
- 4 fire de ceapa verde
- 2 rosii
- 1 lingura cu unt (daca tineti post inlocuiti untul cu ulei)
- condimente uscate: sare, piper, busuioc, cimbru, boia de ardei dulce.
- pentru servire: paine de secara prajita.
Mod de preparare:
Mai intai se curata varza de Bruxelles de cateva foi, apoi se spala putin si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15 minute. Separat, intr-o tigaie se topeste untul, se adauga rosiile taiate cubulete si 4 linguri de apa. Se lasa vreo 5 minute sa fiarba dupa care se adauga pasta de rosii si condimentele uscate. Se mai lasa pe foc 2 minute apoi se da deoparte. Intr-un bol se paseaza macroul scurs de zeama, se adauga sosul de rosii cu mirodenii, ceapa taiata cubulete iar la final se adauga varza de Bruxxeles intreaga, se amesteca putin si se serveste cu paine prajita.  Pofta buna!


Comentarii