Usturoiul - leacuri si magie in noaptea Sf. Andrei

Cand ziceti Sfantul Andrei va ganditi imediat la usturoi, pentru ca se spune potrivit credintei populare ca, usturoiul este bun de leac si de dezlegat farmece, va apara de strigoi si va ridica dupa boala. In traditia populara, in noaptea Sfantului Andrei se deschid cerurile si duhurile rele care umplu acum pamantul, sunt tot mai agitate si mai puternice decat in restul anului. Tin minte si acum;)) - cand eram mai mica vazusem la televizor ce se intampla de Sf. Andrei si eu ca sa apar casa de rele am facut curce cu usturoi pe rama geamurilor, rama usii, pe la colturile mesei si cand au ajuns parintii acasa de la serviciu, nu stiau de ce miroase a usturoi prin toata casa, pana ne-a luat la intrebari (pe mine si pe sora mea).
Pe langa faptul ca alunga strigoii, usturoiul este folosit ca aliment dar si ca remediu pentru multe boli.
O capatana are maximum 12 catei de usturoi, numarul apostolilor, de aceea se spune ca are atatea beneficii pentru sanatate.
Cand este consumat in mod regulat, compusii de sulf din usturoi normalizeaza circulatia sangvina, regland atat tensiunea arteriala cat si pe cea periferica, aducand reale beneficii celor care sufera de maini si picioare reci. Compozitia lui speciala ajuta si la scaderea colesterolului rau, si creste colesterolul bun, de care organismul are neaparata nevoie. In plus, scade cantitatea de grasime din sange, de aceea se spune ca degreseaza sangele.
Vindeca urciorul, ulcerul si salmonela
Substantele sulfuroase si allicina actioneaza eficient impotriva ulcerului si salmonela, dar si a bacteriilor care determina aparitia urciorului. Pentru toate afectiunile se consuma zilnic cate 3-4 catei de usturoi iar pentru urcior se freaca zona afectata cu jumatate de catel, de cateva ori pe zi.
Consumati in fiecare seara, timp de o saptamana, un catel de usturoi pisat si amestecat cu o lingurita cu miere. Acest tratament este eficient in tratarea reumatismului si aterosclerozei. 
Usturoiul este excelent si in durerile de coloana. Se aplica pe locul dureros cataplasme cu usturoi pisat care se lasa pana cand apare senzatia de usoara arsura, apoi se infasoara bine locul respectiv pentru a mentine cat mai mult caldura.
Sucul de usturoi pisat fiert in 150 ml de lapte este eficient in eliminarea viermilor intestinali.
Daca il lasati in apa rece doua ore, usturoiul devine mai usor de digerat. Cand este prajit sau fiert, isi pierde gustul picant, dar isi mentine aroma, fiind totodata mai bine tolerat de cei cu probleme stomacale. Daca il consumati crud, scoteti mugurul din mijlocul catelului de usturoi.
Usturoiul are proprietati antifungice, fiind de un real folos in caz de herpes, candidoze sau ciuperci cutanate.
Cateii de usturoi inghititi nemestecati sau nepisati nu au aceleasi proprietati, pentru ca nu se mai elibereaza eficient substanta miraculoasa (allicina).

Comentarii