Inimioare cu blat de cacao, mousse de ciocolata si portocale

Inimioare cu blat de cacao, mousse de ciocolata si mousse de portocale
Aceste tavite din silicon sub forma de inima le aveam de mult timp insa nu am reusit sa le folosesc. Si cum ieri eu si sotul meu am implinit 7 ani de cand suntem impreuna m-am gandit ca e ocazia perfecta sa le pun la treaba. Rezultatul e cel din imagini si nu mi-a luat foarte mult timp sa le fac...
Ingrediente (pentru forme mai mari dublati cantitatile):
- 50 g faina
- 50 g unt topit
- 50 g zahar brut de trestie
- 2 linguri de lapte
- 1 ou
- jumatate de lingurita extract de vanilie
- jumatate de lingurita praf de copt
- jumatate de lingura de cacao
- un praf de sare.

Pentru mousse:
- 200 g crema de branza
- 100 g ciocolata cu lapte (eu am folosit Kandia)
- 50 g de zahar brut de trestie
- 3 linguri de smantana
- 1 pastaie de vanilie
- 1 pliculet de zahar vanilat bourbon
- 1 pliculet de gelatina (daca nu doriti sa rasturnati din forma rezultatul final, puteti pune doar jumatate de pliculet)
- sucul de la jumatate de portocala
- rasatura de la jumatate de portocala.
Mod de preparare:
Blatul: intr-un bol se bate oul spuma, apoi se adauga laptele, untul topit, zaharul, extractul de vanilie, sarea, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine un amestec cremos. Formele de silicon se ung cu putin unt, se imparte amestecul in cele doua forme (se umple doar un sfert din forma). Iar daca a mai ramas amestec (sigur mai ramne), se toarna intr-o forma de briosa. Se pun formele pe grilul de la cuptor si se lasa la copt aproximativ 15 minute (briosa se lasa putin mai mult). Se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa la racit.
Mousse: intr-un bol inalt se amesteca crema de branza cu smantana, zaharul vanilat, miezul pastaii de vanilie si gelatina (se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi). Jumatate de compozitie se toarna intr-un alt bol. In prima compozitie se toarna ciocolata cu lapte topita pe baie de aburi, iar in cealalta compozitie se pune zeama de portocala amestecata cu 50 g de zahar si coaja de portocala data prin razatoarea mica. Blaturile se pun inapoi in formele de inimioara si rapid se toarna compozitia de mousse cu portocala pana se umple forma, apoi se umple si cealalta forma cu mousse de ciocolata. Se lasa putin la temperatura camerei, apoi se pun in frigider pana la servire. Se orneaza in functie de preferinte, insa, cred ca e mai bine cat mai simplu. Eu am ales buburuzele vesele si indragostite, cateva floricele si frunzulite. Briosa ramasa am faramitat-o si am pus-o pe fundul unui pahar, iar deasupra am pus un strat de mousse de portocala alternat cu un strat de mousse de ciocolata.  In a doua imagine sunt inimoarele taiate in jumatate si puse una peste alta.
Aceste inimioare dulci sunt potrivite atat pentru aniversarea relatiei cat si de ziua indragostitilor ;). Pofta buna!
   

Comentarii