Gatiti inteligent folosind mici trucuri verificate

In bucatarie e bine sa fim mereu pregatite pentru orice situatie. Important este sa nu intram in panica si sa apelam la tot felul de trucuri daca am dat-o in bara. Cu siguranta va vor fi de folos!
Sufleul perfect - chiar daca pe multe dintre noi sufleul le face sa renunte inainte de a-l incerca, trebuie sa stim ca modul de preparare nu este unul complicat, ci doar migalos. Albusurile trebuie scoase din frigider cu 30 de minute inainte de prepararea sufleului si apoi mixate bine si incorporate in aluat cu grija, amestecand de jos in sus si chiar inainte de a-l baga in cuptor.

  • Vasele ideale sunt din ceramica sau pyrex. Trebuie sa aveti grija sa nu deschideti cuptorul in timp ce sufleul se coace, pentru ca acesta se lasa.
  • Pentru a impiedica dezumflarea sufleului, "sigilati-i" suprafata inainte de coacere cu ajutorul unui pistol cu flacara, pentru cateva secunde.
  • Dupa ce s-a copt, stingeti cuptorul si lasati-l inauntru 2-3 minute.
  • Sufleul este foarte sensibil la diferentele de temperatura, asa ca, in momentul in care il scoateti din cuptor, aveti grija ca in bucatarie sa nu existe ferestre sau usi deschise.
SOS, prajitura arsa!
Daca prajitura s-a rumenit prea tare si e necoapta in interior, atunci trebuie sa o acoperiti repede cu o folie de aluminiu unsa cu unt si lasati-o sa se coaca la foc mic.
Ficat fraged si gustos - ficatul de porc va capata un gust foarte bun si va fi mai fraged daca, inainte de a-l praji, il lasati cel putin o ora in lapte proaspat. Tamponati-l apoi cu un servetel de hartie si treceti-l prin faina.
Galuste pufoase - adaugati in compozitie putin praf de copt si o lingura de ulei, apoi amestecati energic ca sa nu ramana cocoloase (cu toate acestea eu raman la varianta galustelor mai tari, imi plac mai mult).
Papanasi aromati si apetisanti
Daca papanasii sunt preferatii vostri, vor fi mai pufosi si vor avea un gust mai placut daca adaugati in compozitia lor doua linguri de ulei.
Snitele  delicioase
Daca va doriti sa impresionati musafirii cu cele mai bune snitele pe care le-au mancat vreodata, adaugati in amestecul de oua, faina si boia, un varf de cutit de praf de copt. Astfel vor avea o crusta fina si crocanta.
SOS, nu am oua!
Doriti sa faceti maioneza, dar nu aveti oua in frigider? Nu-i nimic, inlocuiti-le cu 2-3 linguri de lapte praf, apoi adaugati mustar si uleiul treptat.
Carnatii crapa?
Nu este o regula, dar de cele mai multe ori carnatii crapa la prajit. Ca sa nu se mai intample asta, scufundati-i mai intai in apa clocotita, tavaliti-i putin prin faina si abia apoi ii puneti la prajit.
Rugina pe cutite?
Rugina de pe cutite dispare daca le frecati cu o jumatate de ceapa. Lasati-le 10 minute, apoi clatiti-le cu apa calduta. Cutitile inoxidabile se ascut mai usor daca le lasati o jumatate de ora in apa cu sare.
Inlocuiti sarea cu coaja de lamaie/limeta, mararul, cuisoarele sau scortisoara. Acestea sunt de folos in marinarea carnurilor, dar si in prajituri, sosuri, salate sau ciorbe, scutindu-ne de multe ori sa adaugam sare. In plus au efect antibiotic si de intarire a imunitatii.

Comentarii