Salata de cartofi cu ton si macrou

Reteta Salata de cartofi cu ton si macrou
Dupa un program alimentar de sarbatori, excesiv de incarcat cu alimente greu digerabile, este timpul sa facem loc unor salate, nu doar din frunza de salata si dressing ci una mai consistenta si totusi usoara pentru digestie.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 150 g masline Kalamata
- 135 g ton in suc propriu
- 135 g macrou in ulei
- 4 oua fierte (optional)
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri de otet
- 3 linguri de mustar cu boabe
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras galben sau rosu
- 1 legatura de marar verde
-  jumatate de praz
- jumatate de avocado pasat
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Se spala cartofii, se fierb, se curata de coaja si se taie cubulete. Prazul spalat se taie rondele, se curata ardeiul gras de seminte si se taie cubulete, ceapa se curata si se taie cubulete, ouale fierte se curata de coaja si se taie cubulete, mararul se spala si se toaca marunt, usturoiul se curata si se piseaza. Intr-un bol mare se amesteca cartofii cu restul ingredientelor iar la final se adauga mararul tocat si sosul (intr-un bol mic se amesteca uleiul de masline cu otetul, mustarul, sarea si piperul). Cu sau fara oua, este o salata delicioasa, satioasa care se poate servi simpla sau cu rosii cherry. Pofta buna!

Comentarii

am facut azi insa nu am pus macrou doar atun in cantitate mai mare ------a iesit super ! gracias ,muchas gracias !