Salata de vinete cu usturoi si tahini

Reteta Salata de vinete cu usturoi si tahini
Este o salata fresh si putin diferita a variantei clasice (doar cu maioneza si ceapa frecata cu sare) insa tot la fel de savuroasa. Daca postiti, renuntati la iaurt, adaugati zucchini fiert pasat si va fi la fel de delicioasa alaturi de celelalte ingrediente.
Ingrediente:
- 125 g iaurt grecesc sau zucchini (fiert si pasat impreuna cu vinetele coapte)
- 3 linguri ulei de masline sau de arahide
- 2 vinete mari
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri mustar cu boabe
- 1 lingura pasta de susan Tahini Solaris (sau o puteti face acasa prajind putin semintele de susan si apoi maruntite cu blenderul de mana impreuna cu ulei de susan)
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 ceapa mica
- sare
- piper
- patrunjel uscat
- un praf de turmeric.
Mod de preparare:
Se spala vinetele, se usuca cu un servetel apoi se pun la copt intr-o tigaie gril. Cand sunt gata, se procedeaza la fel ca si in cazul ardeilor copti (se sareaza si se lasa intr-un bol acoperit timp de 30 de minute). Apoi se curata vinetele de coaja si apoi se marunteste in blender impreuna cu cateii de usturoi. Dupa care se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie si pasta de susan. Se amesteca in blender la viteza cea mai mica, apoi se transfera compozitia intr-un bol cu capac, si se amesteca cu sosul de mustar amestecat cu iaurtul grecesc, iar la final se adauga condimentele uscate. Se lasa 1 ora la frigider sa se aseze aromele apoi se poate servi simpla cu paine prajita si cu cateva rosii cherry.  Pofta buna!

Comentarii