Somon cu fenicul si creveti la cuptor

Reteta Somon cu fenicul si creveti la cuptor
Folosit de mii de ani in bucataria tarilor mediteraneene pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne, supelor sau antreurilor si apreciat de-a lungul timpului de chinezi si de egipteni ca planta condiment, feniculul se dovedeste si un bun remediu fitoterapeutic: este un bun ajutor in digestie dificila, balonare, spasme, gastrita, constipatie, precum si in bolile cailor respiratorii, in afectiunile de natura nervoasa, in cele de piele sau in problemele feminine.

Ingrediente:
- 300 g creveti mari proaspeti sau congelati
- 200 g somon proaspat
- 100 ml de apa
- 5 catei de usturoi
- 4 linguri de smantana
- 2 linguri otet de orez sau vin alb
- 2 cepe
- 1 bulb de fenicul
- 1 lingura de ulei de masline
- condimente uscate: sare roz himalayana, maghiran, cimbru, piper alb, patrunjel, marar, boia de ardei dulce, ghimbir macinat.
Mod de preparare:
Somonul se spala si se presara cu sare si piper, crevetii se spala bine apoi se indeparteaza capul, piciorusele de pe burta si se curata de invelisul exterior. Ceapa se taie pestisor (julien), apo, la fel si bulbul de fenicul. Intr-un bol se amesteca apa cu otetul de orez, condimentele uscate, smantana, ceapa, feniculul, uleiul de masline si usturoiul pisat. Se toarna compozitia intr-un vas antiaderent, si deasupra se aseaza somonul, si crevetii in jurul somonului. Se da in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute pana somonul si crevetii prind o culoare usor frumoasa. Este unul din cele mai bune preparate pe baza de fenicul, peste si fructe de mare. Pofta buna! 

Comentarii