Burgeri de curcan cu salata de ridiche alba

Reteta Burgeri de curcan cu salata de ridiche alba
Ingrediente (4 burgeri uriasi):
- 500 g pulpa de curcan dezosata
- 5 catei de usturoi
- 2 oua
- condimente uscate: sare grunjoasa neiodata, cimbru, boia de ardei dulce, piper cayenne, busuioc, lemongras, tarhon si maghiran.
Pentru salata (portia este pentru 2 burgeri):
- 6 frunze de salata creata
- 3 ridichi albe
- 2 fire de ceapa verde
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1 sfert de castravete Fabio 
- 1 lingurita ulei de rapita
- sare grunjoasa neiodata.
Mod de preparare:
Se spala pulpa de curcan, se curata de pielita, apoi se taie cubulete si se adauga in robotul de bucatarie impreuna cu ouale, condimentele uscate si usturoiul curatat. Se marunteste bine, apoi se lasa in frigider 20 de minute pentru a se imbina aromele. Dupa 20 de minute, se scoate compozitia din frigider si se formeaza burgerii. O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt unsa la randul ei cu unt, se aseaza burgerii, apoi se baga in cuptorul preincalzit (se lasa la rumenit pe ambele parti). Intre timp se prepara salata: se spala bine ingredientele pentru salata, se usuca apoi se taie cu un cutit de ceramica (in afara de ridichi care se dau prin razatoarea mare). Se amesteca cu mana, iar la final se adauga zeama de lamaie, uleiul de rapita si sare dupa gust. Cand sunt gata burgerii, se scot din cuptor si se lasa putin la racit. Se servesc impreuna cu salata cu sau fara lipie cu seminte. Este o salata super delicioasa, racoroasa, satioasa si plina de arome ispititoare ;)...Pofta buna!


Comentarii