Smoothie cu canepa, spanac si lapte de migdale homemade

Vara este aproape, si trebuie sa includem in alimentatia noastra macar o masa cu hrana negatita (de preferat dimineata) pentru a fi in forma maxima si plini de energie. Iata o reteta usoara, delicioasa, satioasa si numai buna pentru micul dejun:
Ingrediente:
Pentru laptele de migdale:
- 250 g migdale crude
- 850 ml apa
- 1 lingura de miere
- jumatate de pastaie de vanilie
- jumatate de lingurita de scortisoara.
Pentru smoothie:
- 200 ml lapte de migdale facut in casa sau de ovaz/cocos (de la Kaufland)
- 2 linguri si jumatate seminte de canepa
- 1 banana coapta
- 1 mana de spanac
- jumatate de lingurita de scortisoara.
Mod de preparare:
Lapte de migdale homemade: 250 g migdale se acopera cu apa si se lasa la inmuiat in apa timp de 1 zi, apoi se scurge apa si se spala migdalele. Dupa care se pun in blender, se adauga 850 ml de apa si se mixeaza pana se obtine un lapte cremos. Se strecoara cu ajutorul unui tifon sau unui saculet de filtrare special pentru laptele din nuci.
Smoothie: se pun semintele de canepa impreuna cu jumatate din cantitatea de lapte de migdale si se mixeaza pana amestecul devine cremos. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza. Se serveste imediat impreuna cu scortisoara. Pofta buna!


Comentarii